מחקר וניתוח

איך המתחרים פועלים? מה עושות החברות המובילות בתחום? מי קהלי היעד, ואיך הם מגיבים לסוגים שונים של תוכן? אחלה שאלות. ובעידן של מידע זמין ונגיש אונליין, כל עסק יכול לבצע מחקר וניתוח, כדי לתת להן תשובות.

מחקר וניתוח בנושא תוכן

השלב הראשון בגיבוש אסטרטגיית תוכן הוא לרוב מחקר מקיף של השוק המקומי או הבינלאומי. המחקר יכלול סקירת מגמות, ביצועי מתחרים, זיהוי קהלי יעד, ניתוח הפעילות הקיימת, וכל פרמטר אחר שנקבע מראש.

בסופו של דבר, כולם לומדים ושואבים השראה מההצלחות בתחום. מחקר מקיף ירכז את ההצלחות האלו והמסקנות שנובעות מהן, כדי לייצר תוכן איכותי בהמשך.

מחקר וניתוח לשיפור חוויית המשתמש

חוויית המשתמש היא בעלת השפעה עצומה על העניין והמעורבות של גולשים. מחקר וניתוח של חווית המשתמש שלכם ושל מתחרים, יעזור לזהות חוזקות וחולשות, מאופן הצעת התוכן באתר ועד סוג הפוסטים שעולים למדיה החברתית, ויצביע על נקודות שדורשות שיפור.

מחקר וניתוח ליצירת מסרים ממוקדים

התחרות על תשומת לב הגולשים עצומה, והמסרים חייבים להיות קליטים ומדויקים. זה לא קורה במקרה. רוב התכנים שמצליחים מבוססים על מחקר וניתוח, שמאפשר לאפיין את קהל היעד, ולגבש מסרים שקולעים לטעם שלו. 

כלי מחקר וניתוח לפעילות אונליין

כלי מחקר וניתוח אונליין עשויים לספק מידע חשוב על הפעילות של העסק, כחלק משלב המחקר. Google Analytics, למשל, מציג את ביצועי האתר, Google Search Console מסייע להבין אילו חיפושים מביאים טראפיק, וכלים כמו SEMrush ו-Ahrefs מאפשרים לנתח את המתחרים ולבצע מחקר מילות מפתח.

מאיפה מתחילים?

בשלב ראשון, מגדירים מטרות: מה רוצים להשיג במחקר.

בשלב שני, מתבצע איסוף נתונים ממקורות שונים ברשת, כולל האתר וערוצי המדיה החברתית של העסק; נכסים דיגיטליים של מתחרים, ושל החברות המובילות בארץ ובעולם; וכן סקרים ומשובים מלקוחות.

בשלב שלישי, מעבדים נתונים ומזהים דפוסים ומגמות שיהיו הבסיס לפעילות בעתיד.

עם זאת, הדיגיטל משתנה כל הזמן. לכן המחקר אינו פעולה חד-פעמית בהתנעת הפעילות, אלא חלק נפרד מהפעילות השוטפת. 

צריכים עזרה במחקר וניתוח?